Karamelliserade bananer med vaniljglass och sirap
Detta är en mycket enkel efterrätt som är perfekt nu i sommar. Jag brukar servera de varma bananerna med vaniljglass smed lite sirap på. Du kan smaksätta bananerna med kanel om du vill.
4 portioner
Ingredienser:
3 bananer
2 msk smör
½ dl råsocker
Vaniljglass
Ljus sirap
Gör så här:
1. Skala bananerna och dela varje banan på mitten och längden, så du får fyra bitar av varje banan.
2. Stek upp smör i en stekpanna och tiillsätt därefter råsocker. När sockert börjat smälta ihop med smöret lägg ner bananen.
3. Låt bananerna få en krispig yta.
4. Servera med glass och ljus sirap.
4 portioner
Ingredienser:
3 bananer
2 msk smör
½ dl råsocker
Vaniljglass
Ljus sirap
Gör så här:
1. Skala bananerna och dela varje banan på mitten och längden, så du får fyra bitar av varje banan.
2. Stek upp smör i en stekpanna och tiillsätt därefter råsocker. När sockert börjat smälta ihop med smöret lägg ner bananen.
3. Låt bananerna få en krispig yta.
4. Servera med glass och ljus sirap.
Kommentarer
Trackback