Födelsedagskort till killkompis

Jag tycker att det är svårare att göra födelsedagskort till killar än tjejer. Detta kortet ska min killkompis få idag, då han fyller 23 år. Jag har använt mig att stämpeln från Tatty Teddy och papper i mörkblåa färger.


Kokbok: Mera halv åtta hos mig


Den andra kokboken från succéprogrammet "Halv åtta hos mig". Här finner du vinnarmenyerna från säsongerna 5, 6 och dessutom "Klockan åtta hos stjärnorna". Du hitatr även favoriterna från recept.nu

Några av mina favoriter:
  • Vaniljpuddning med tropical fruit
  • Nybakat festbröd
  • Sommarparfait med jordgubbar, maränger och lemon curd-sås
  • Kyckling i whiskeysås med soltorkade tomater och parmesanmos

 


Kärleksdryck?

Jag har på senare tid blivit en riktig tedrickare. Det är verkligen mysigt att krypa upp i soffan under filten med en kopp te. Visserligen är sommaren och värmen på intåg vilket kommer pausa tedrickandet ett tag.

Mitt senaste te jag har införskaffat är "Kärlekste" från Kahls med små söta hjärtan i. Frågan är om det har någon effekt? Kände i alla fall inga fjärilar i magen när jag drack det igår. Eller det kanske fungerar på något annat vis?



Kyckling i fetaostsås


4 portioner

Ingredienser:
600 gram kycklingfiléer
2 st tomater
2 st vitlöksklyftor
1 dl färsk basilika
150 gram fetaost
1 msk rapsolja
2 dl créme fraiche
1 krm svartpeppar

Spenatsallad

1 st gurka
70 gram babyspenat
1 tsk rapsolja
Salt
Peppar

Gör så här:
1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i olja. Lägg över dem på en tallrik.
2. Kärna ut tomaterna och skär i småbitar. Pressa eller hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller gryta och stek tomater och vitlök någon minut på mellanvärme.
3. Blanda ner hackad basilika och den smulade fetaosten och fräs någon minut. Häll ner den stekta kycklingen och blanda i créme fraiche. Puttra i ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
4. Spenatsallad: Dela gurkan i mindre bitar och blanda med spenaten. Ringa över olja, salta och peppra.
5. Servera med bulgur eller ris.



Älskar mina nya scrapbookingpapper

I tisdags fick jag mina scrapbookingpapper som jag köpt via Tradera (som jag bloggade om innan). Båda uppsättningarna av papper var hur fina som helst och det kommer verkligen bli underbart fina kort av dem. Vad tycks? Riktigt snygga papper gör korten så himla mycket bättre.



Kokbok: Sommarfester

Titel: Sommarfester ur Allt om Mat


En receptbok utgiven av Allt om Mat som fokuserar på sommar, sommar och sommar. Här finner du recept för student, midsommar, sommarbröllop, kräftkalas och allt som hör sommaren till. Till varje fest finns förslag på drycker som passar till maten.

Några av mina favoriter:
  • Fajitakryddad pastasallad
  • Hallonmoussetårta
  • Osthjärtan
  • Kräftbröd
  • Små fetaostpajer


Grapefruktspassion

Jag har lite som rutin om kvällarna att äta grapefrukt. Jag har ingen bra förklaring till det hela, förutom att det är dels en liten utmaning att skära ut grapefruktsklyftorna (testa att se på tv samtidigt!) samt att den sura smaken är frisk och fräsch. Dessutom intalar jag mig att den håller alla förkylningar borta, för snacka om C-vitaminbomb! Något speciellt ni unnar er om kvällarna?


Papper från Tatty Teddy och Fizzy Moon

Jag har upptäckt att det finns mycket scrapbookingmaterial till försäljning på Tradera. I fredags klickade jag hem två köp, scrapbookingpapper från Tatty Teddy och Fizzy Moon, för 32 respektive 31 kronor. Någon annan som brukar köpa scrapbookingmaterial på Tradera?



Inflyttningskort

Detta kortet gjorde jag till min morbror och hans fru då de precis flyttat in i sitt nya hus. Jag älskar verkligen fjärilsmotivet på pappret jag använt mig av.


Kokostoppar med lime

Mina otroligt goda kokostoppar. Dessa är gjorda med lime, men kan även göras med apelsinskal eller choklad.



Antal: 20 små eller 12 stora


Ingredienser:
50 gram smör
2 st ägg
1 dl strösocker
5,5 dl kokosflingor
1 st lime (rivet skal)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Häll sedan ner kokosflingorna och det rivna limeskalet.
3. Smält smöret och rör samman med de övriga ingredienserna.
4. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
5. Klicka ut smeten med hjälp av sked och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda i ugn, ca 10 min för små och 15 min för stora, tills de är gyllene.

Dukning till påsk - servettvikning påskhare

Så här såg dukningen ut hemma hos oss på påskafton. Jag valde att vika servetterna till påskharar, och min kära kusin skrev våra namn på ägg som fick fungera som bordsplacering.

Sä här gör du för att vika en påskhare:



Födelsedagskort till moster

Här kommer mitt första scrapbookingkort. Detta gjorde jag till min mosters födelsedag för några veckor sedan. Temat i kortet är rosor och går i färger så som rosa, rött och silver.



Äpplerutor


Ingredienser:
4½ dl socker
5 ägg
200 g smör
2 dl kallt vatten
4½ dl vetemjöl
3 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
5 stora eller 10 små äpplen
Kanel
Socker

Gör så här:

1. Vispa ägg och socker hårt. Smält smöret, tillsätt sedan det kalla vattnet i kastrullen. Slå ner och vispa i det i äggsmeten.

2. Tillsätt de torra ingredienserna, vispa försiktigt i dem. Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda äppleklyftorna med kanel och socker.

3. Smörj och bröa en långpanna och ha i smeten. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över lite extra kanel och socker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 20-30 minuter.

4. Servera med glass/vaniljsås eller ät dem precis som de är.

Italiensk makaronirätt



4 portioner


Ingredienser:
4 dl okokta makaroner
500 gr nötfärs
1 st riven lök
1,5 dl krossade tomater
1 dl tomatketchup
Riven ost
Oregano
Salt och peppar

Vit grundsås
50 gr margarin
1 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka makaroner och låt svalna.
2. Stek köttfärs och lök, blanda i krossade tomater, tomatketchup och krydda med salt och peppar.
3. Gör en vit grundsås - smält margarin, vispa i mjöl, späd med mjölk och låt koka upp tills det tjocknar. Krydda.
4. Lägg makaronerna i en form och rör i köttfärsröran. Häll över den vita grundsåsen och strö över riven ost och krydda lite med oregano. Grädda i ugn i 200 grader i cirka 20 minuter.

Välkommen till min nya blogg!

Välkomna till er som har hittat hit. Målet med denna blogg är att blogga om mina stora intressen och min passion här i livet, nämligen bakning, matlagning, scrapbooking och lite annat kul.

 

Låt resan börja!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!