Äpplerutor
Ingredienser:
4½ dl socker
5 ägg
200 g smör
2 dl kallt vatten
4½ dl vetemjöl
3 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
5 stora eller 10 små äpplen
Kanel
Socker
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker hårt. Smält smöret, tillsätt sedan det kalla vattnet i kastrullen. Slå ner och vispa i det i äggsmeten.
2. Tillsätt de torra ingredienserna, vispa försiktigt i dem. Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda äppleklyftorna med kanel och socker.
3. Smörj och bröa en långpanna och ha i smeten. Tryck ner äppelklyftorna. Strö över lite extra kanel och socker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 20-30 minuter.
4. Servera med glass/vaniljsås eller ät dem precis som de är.
Kommentarer
sandra
Tack så mycket!
Men fy, vad gott det här ser ut! Ska absolut testa göra äppelrutor någon dag. Tack för receptet :)
Trackback